Hybridiremontin edut

Perinteisestä putkiremontista tulee usein massiivinen ja kallis urakka, koska rakenteita on purettava. Sellainen on paitsi hidasta ja kallista myös pölyistä puuhaa. Vanhat viemäriputket ja vesijohdot kaivetaan esille talon rakenteista ja uusitaan nykyisille paikoilleen. Talon kaikki kylpyhuoneet on uusittava samalla kertaa, ja myös sähköjärjestelmä joudutaan uusimaan. Remontin hintalappu voi järkyttää niin, että sitä tulee vain siirrettyä ja siirrettyä.

Hybridiremontissa vanhat viemärit saneerataan siten, että niiden sisälle sukitetaan uudet putket. Vesijohdot uusitaan, mutta niitä varten asennetaan siistit kotelot pintavetoina joko porraskäytäviin tai asuntoihin. Talon rakenteita ei hybridiremontissa tarvitse repiä auki. Vanhat vesiputket jäävät paikoilleen talon rakenteisiin. Ne vain tyhjennetään ja tulpataan siististi. Tämä säästää valtavasti aikaa ja vaivaa.

Hybridiremontissa kaikkia kylpyhuoneita ei saneerata kerralla vaan sitä mukaa kun niiden käyttöikä täyttyy. Kunnossa olevia kylpyhuoneita ei tarvitse turhaan purkaa, eivätkä osakkaiden tekemät kylpyhuoneremontit mene hukkaan. Kylpyhuoneiden kuntoa seurataan viiden vuoden välein tehtävillä märkätilakartoituksilla, joiden pohjalta määritetään saneerattavat tilat.

Hybridiremontin suosion syitä ei tarvitse kaukaa hakea. Teknisesti siinä saadaan täysin sama lopputulos kuin perinteisessä putkiremontissa. Kokonaisuutena se on usein parempi vaihtoehto eikä pelkästään taloudellisista syistä.

Asukkaiden elämä hybridiremontin keskellä on huomattavan mukavaa ja vaivatonta. Perinteiseen menetelmään verrattuna kaikki tapahtuu nopeammin, siistimmin ja selvästi edullisemmin. Myös lattiakaivon paikan muuttaminen muuten onnistuu hybridiremontissa vaivatta. On todella suuri etu, että asunnoissa voi koko urakan ajan asua. Kallista sijaisasuntoa ei tarvitse etsiä.

Hybridiremontin kokonaiskustannukset ovat noin 30–50 % pienemmät kuin perinteisen remontin. Taloyhtiön niin halutessa eri remontit voidaan jakaa monelle vuodelle. Lainansaantikin helpottuu, kun kustannukset jakaantuvat pidemmälle ajalle.

Kukin talotekninen järjestelmä korjataan hybridiremontissa vasta, kun järjestelmän käyttöikä täyttyy. Rakennusta ei korjata etukenossa, ja myöskään korjausvelkaa ei synny.

Seuraavassa on muutamia hintaesimerkkejä eri remonteista:

  • viemäreiden sukitus n. 75–125 € / m²
  • vesiputkien uusiminen pintavetona n. 150 € / m²
  • sähköjen uusinta n. 100 € / m²

Hybridiremonttien suosio kasvaa koko ajan. Isännöintiliiton vuonna 2020 julkaisemassa putkibarometritutkimuksessa todetaan sukituksen suosion edelleen kasvavan.