Sukitus Tutustu palveluihimme

Sukitusvalvonta Pro Oy

Ammattitaitoisesti suunniteltu ja valvottu putkiremontti takaa hyvän lopputuloksen ja taloyhtiö säästää selvää rahaa. Ilman asiansa osaavaa valvojaa urakan kustannukset saattavat helposti nousta ennakoitua suuremmiksi.


Sukitus

Sukituksen aikana ei välaikaista muuttoa Tutustu palveluihimme

Sukitusvalvonta Pro Oy

Ammattitaitoisesti suunniteltu ja valvottu putkiremontti takaa hyvän lopputuloksen ja taloyhtiö säästää selvää rahaa. Ilman asiansa osaavaa valvojaa urakan kustannukset saattavat helposti nousta ennakoitua suuremmiksi.


Ei väliaikaista muuttoa!
Sukituksen aikana voi asua kotona.

Sukitus on ratkaisuna kustannustehokas Tutustu palveluihimme

Sukitusvalvonta Pro Oy

Ammattitaitoisesti suunniteltu ja valvottu putkiremontti takaa hyvän lopputuloksen ja taloyhtiö säästää selvää rahaa. Ilman asiansa osaavaa valvojaa urakan kustannukset saattavat helposti nousta ennakoitua suuremmiksi.


Sukitus on ratkaisuna
Kustannustehokas!

Sukitus putkiremontin yhteydessä

  LATAA ilmainen SUKITUSESITE

  Vanha valurautainen viemäriputki kestää arviolta 40-50 vuotta, jonka jälkeen se on tavalla tai toisella korjattava. Tänä päivänä saneerataan eniten 60- ja 70-luvun rakennuksia. Perinteinen menetelmä on rakenteet rikkova, jolloin kaikki vanhat putket piikataan talon rakenteista esille ja korvataan uusilla putkilla. Tämä on hidasta, kallista ja pölyistä puuhaa. Nykyisin onneksi viemärit voidaan kunnostaa myös nykyaikaisilla sisäpuolisilla menetelmillä, joista sukitus on laadukkain ja siten eniten käytetty menetelmä.

  Sukitus soveltuu putkikoosta D=50 mm ylöspäin ja sukittamalla voidaan saneerata valurauta-, muovi-, betoni- ja ruukkuputkia.

  Sukituksen hintataso, tonttiviemärin sukitus, viemärisukitus, tonttiviemäri
  Sukituksen hintataso, tonttiviemärin sukitus, viemärisukitus, tonttiviemäri

  Sisäpuolinen saneeraus voidaan tehdä myös pinnoittamalla, mutta menetelmänä se on täysin erilainen kuin sukitus. Pinnoittamisesta käytetään myös nimiä putkitus, massaus ja ruiskuvalu.  Pinnoittamisen osuus viemäreiden sisäpuolisesta saneeraamisesta on koko ajan vähentymässä muun muassa siksi, että pinnoittamalla putkien kestoikää saadaan tyypillisesti lisättyä vain 10-15 vuotta (VTT tutkimus).

  Sukitettu putki vastaa ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea ja sen simuloitu käyttöikä on vähintään 50 vuotta. Alan isoimmilla toimijoilla on VTT:n myöntämä menetelmäsertifikaatti, joka takaa urakoitsijan toiminnan ja lopputuotteen laadun.

  Useimmissa tapauksissa hybridiremontti ja sukitus on ylivoimainen vaihtoehto taloyhtiölle. Hintaero perinteiseen putkiremonttiin verrattuna on 30-50% edullisempi. Sukitusyritykset myöntävät sukitetulle putkelle 15-40 vuoden vuotamattomuustakuun ja osa vakuutusyhtiöistä hyväksyy sukitetut putket uusiksi putkiksi.

  sukitettu haaraputki sisältäpäin
  Sukitus on laadukkain ja siten eniten käytetty menetelmä.

  Viemärien sukituksen työvaiheet

  Viemärin sukituksessa vanhan puhdistetun putken sisään asennetaan paineilman avulla epoksihartsilla kyllästetty sukka, joka kovetuttuaan muodostaa tiiviin, kestävän ja saumattoman uuden putken vanhan putken sisälle. Viemäreiden sukitusmenetelmän päävaiheet ovat:

  1. Putket puhdistetaan sisäpuolisesti joko rassaamalla (valurautaputket) tai harjaamalla (muoviputket). Vanhatkin putket saadaan nykyaikaisin menetelmin puhdistettua ilman pelkoa putkien rikkoutumisesta
  2. Puhdistetut putket kuvataan erikoiskameralla ja samalla kartoitetaan putkien todelliset halkaisijat, haarakohtien sijainnit sekä putkien reititys
  3. Putket sukitetaan edellisessä vaiheessa saatujen tietojen pohjalta tehdyn sukitussuunnitelman mukaisesti
  4. Sukitetut putket kuvataan työn tuloksen dokumentoimiseksi
  5. WC-istuimet ja hajulukot asennetaan takaisin paikoilleen, työaikaiset suojat poistetaan ja suoritetaan  loppusiivous
  6. Tilaajalle luovutetaan loppudokumentaatio käsittäen tyypillisesti putkien videokuvaukset, huolto- ja käyttöohjeet, takuutodistuksen ja punakynäpiirustuksen
  Putket puhdistetaan ja kuvataan sisältä
  Putkien kunto, halkaisijat, haarakohdat sekä reititys kuvataan ja kartoitetaan erikoiskameran avulla.

  Sukitettu putki vastaa ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea ja sille on sertiifioitu käyttöikää vähintään 30-50 vuotta. Putkien haarakohdat voidaan tehdä joko limisukittamalla tai erillisten haarakappaleiden avulla. Kumpikin menetelmä on ammattitaitoisesti tehtynä hyvä ja luotettava tapa saneerata haarakohta. Viemäriputkia sukitettaessa putken sisään syntyy saumaton ja siten ehdottoman tiivis uusi putki. Juuri putkiosien liitoskohdat ovat perinteisen putkiremontin suurin riskitekijä.

  Viemärien sukitus soveltuu valurauta-, muovi-, ruukku- ja betoniputkien saneeraamiseen ja sitä voidaan käyttää omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa sekä liike- ja teollisuusrakennuksissa. Myös isot kunnallisen sektorin viemäriputket saneerataan nykyään usein sukittamalla.

  Sisäpuolinen saneeraus voidaan tehdä osana linjasaneerausta (eli putkiremonttia) eli ensin sukitetaan viemäriputket ja sen jälkeen uusitaan vesiputket ja tarvittaessa kylpyhuoneet.

  Vaihtoehtoisesti viemärien sukitus voidaan tehdä omana erillisurakkana ja ajoittaa linjasaneeraus myöhempään ajankohtaan. Näin kustannuksia saadaan tasattua useammalle vuodelle. Viemärien sukitus ei rajaa pois mitään vaihtoehtoja esim. kylpyhuoneiden saneeraamisen osalta, mikä onkin yksi menetelmän tärkeimmistä eduista. Sukitus osana putkiremonttia on joustava tapa saneerata viemäriputket.

  Sukitettu putki sisältä
  Sukitettu putki vastaa ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea ja sille on sertiifioitu käyttöikää vähintään 30-50 vuotta.

  Viemärien sukituksen edut verrattuna perinteiseen putkiremonttiin

  1. Nopeus. Kerrostalossa asuntokohtainen työaika on 1-3 viikkoa ja omakotitalon kaikkien putkien sukitus hoituu 1-2 viikossa talon koosta riippuen. Pienet paikkakorjaukset hoituvat useimmiten päivässä, jopa tunneissa.
  2. Siisteys. Työ tehdään putkien sisällä viemärilähtöjen kautta eli ei ole tarvetta pölyisille piikkaustöille. Paikat säilyvät ehjinä, koska ei tehdä työaukkoja talon sisälle eikä pihaa kaiveta. Myöskään ei tarvita hankalia pölyseiniä asunnoissa.
  3. Edullisuus. Sukittamalla tehty viemärisaneeeraus on perinteistä putkiremonttia edullisempi vaihtoehto. Lisäksi yhden kylpyhuoneen remontti perinteisen putkiremontin yhteydessä maksaa noin 12000 - 15000 euroa. Sukitusremontissa kylpyhuoneremontit voidaan tehdä vain niihin asuntoihin, joihin tilaaja sen haluaa. Sukitusurakoissa ei juurikaan ole tarvetta tehdä rakenteiden kalliita asbestipurkuja.
  4. Helppous. Koti pysyy asuttavana koko remontin ajan, ei ole tarvetta kalliille sijaisasunnolle.
  5. Ympäristöystävällisyys. Jätettä syntyy vähän, koska rakenteita ei pureta. Kaikki kertyvä metallijäte kierrätetään.
  6. Asukasystävällisyys. Urakan ajaksi asuntoon tuodaan kuivakäymälä, jonka tyhjennyksestä huolehtii urakoitsija. Talon alla olevien pohjaviemäreiden kunnostuksen ajaksi taloyhtiön kellariin asennetaan viemäreiden ohipumppausjärjestelmä, minkä ansiosta asuntojen viemärit toimivat normaalisti pohjaviemäreiden saneeraamisen ajan. Vesi tulee hanoista normaalisti koko urakan ajan.
  7. Laatu. Sukitettu viemäriputki vastaa kestävyydeltään uutta muoviputkea ja sille on tutkitusti käyttöikää vähintään 50 vuotta. Useilla alan toimijoilla on VTT:n myöntämä menetelmäsertifikaatti sukitukselle.
  8. Joustavuus. Viemäreiden sukitus ei sulje pois mitään jatkoremontointimahdollisuuksia eli sukituksen jälkeen voidaan tehdä vesiputkien uusiminen tai saneerata kylpyhuoneremontit ilman ongelmia tai edeltävästä sukituksesta aiheutuvia lisäkustannuksia. Putkiremontti sukittamalla on viisas valinta, joko osana linjasaneerausta tai erillisenä urakkana.
  9. Vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Osa vakuutysyhtiöistä hyväksyy sukitetut viemäriputket uusiksi putkiksi.
  10. Takuu. Sukitusyritykset myöntävät sukitetulle putkelle 15-40 vuoden vuotamattomuustakuun.
  Siisti ja hyväkuntoinen kylpyhuone kannattaa säilyttää putkiremontissa
  Hyväkuntoista kylpyhuonetta ei tarvitse purkaa tai saneerata hybridiremontissa.
  Sukituksen aikana voi asua kotona.
  Sukituksen aikana voi asua kotona.

  Lattiakaivot sukituksen yhteydessä

  Sukituksen yhteydessä vanhat valurautaiset lattiakaivot saneerataan osaksi saneerattua putkistoa. Tarvittaessa myös kaivon koroterengas saneerataan. Näin viemärijärjestelmän riskialtein yksikkö saadaan modernisoitua samalla kertaa.

  Vakuutusyhtiöt eivät korvaa yli 20 vuotta vanhojen lattiakaivojen aiheuttamia vesivahinkoja.

  Vanha lattiakaivo voidaan joko pinnoittaa erikoisesti tähän tarkoitukseen suunnitellulla pinnoitusaineella tai vanhan kaivon sisään voidaan asentaa joko muovinen tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu lattiakaivoinsertti. Kummallekin tavalle urakoitsijat myöntävät saman vuotamattomuustakuun kuin sukituksellekin. Pääsääntöisesti nykyään käytetään inserttejä.

  Vanhoja muovikaivoja ei yleensä tarvitse saneerata, koska niillä on vielä pitkästi kestoikää jäljellä.

  Remontoitu lattiakaivo
  Sukituksen yhteydessä vanhat valurautaiset lattiakaivot saneerataan.