Kuntotutkimukset ja kartoitukset

Kauttamme hoituu kaikki viemäreihin liittyvät kuntotutkimukset, kuvaukset ja kartoitukset: viemäreiden pesut ja kuvaukset, lattiakaivojen pesut ja tarkastukset, jäte-, hule- ja sadevesien tarkastuskaivojen kunnon kartoitus, märkätilakartoitukset jne. Oman kamerakalustomme turvin hoidamme kuvaukset kustannustehokkaasti maaliin. Kaikista tutkimuksista tehdään aina selkeä kirjallinen raportti tilaajalle.

Teemme myös haastavien kohteiden viemäreiden reitityksen selvitystyötä, jotta saadaan tieto siitä, miten ja missä kohteen viemärit kulkevat.

Asunto-osakeyhtiössä viemäreiden kuntotutkimuksen hinta liikkuu tavallisesti 3000-5000 euron välissä riippuen tutkimuksen sisällöstä. Tutkimuksessa pestään ja kuvataan asunnoista sovitut viemärihaarat, painehuuhdellaan ja kuvataan pohjaviemäreiden runkolinja sekä kuvataan osa pystylinjoista. Lisäksi otetaan näytepala esillä olevasta viemäriputkesta kellarista, mikäli tämä on mahdollista. Näytepala puhdistetaan ja tutkitaan siitä seinämäpaksuus ja syöpymisaste. Näin saadaan riittävä kuva taloyhtiön viemäreistä.

Vanhat valurautaiset viemäriputket ruostuvat ja tukkeutuvat iän mukana. Sukituksessa putket puhdistetaan ja ne saavat uuden kestävän sisäpinnan.