Hybridiremontti

Hybridiremontti taloyhtiössä

Perinteisessä putkiremontissa vanhat viemäriputket ja vesijohdot kaivetaan esille talon rakenteista ja ne uusitaan nykyisille paikoilleen. Tämä rakenteiden purkutyö on hidasta, kallista ja pölyistä puuhaa. Perinteinen remontti edellyttää usein talon kylpyhuoneiden uusimisen samalla kertaa. Ja kylpyhuoneiden uusiminen taas vaatii osin talon sähköjen uusimisen, koska vanha sähköjärjestelmä ei taivu nykyajan vaatimuksiin. Näin remontista tulee massiivinen ja asukkaille kallis projekti.

Hybridiremontissa vanhat viemärit saneerataan sukittamalla niiden sisälle uudet putket ja vesijohdot uusitaan porraskäytäviin asennettaviin koteloihin pintavetoina. Talon rakenteita ei hybridiremontissa näin ollen tarvitse repiä auki. Vanhat vesiputket jäävät paikoilleen talon rakenteisiin, ne tyhjennetään ja tulpataan siististi. Näin remontti on perinteistä menetelmää huomattavasti nopeampi, siistimpi ja ennen kaikkea edullisempi. Lisäksi asunnoissa voi asua koko urakan ajan, eli kallista sijaisasuntoa ei tarvitse etsiä. Hybridiremontissa eri remontit voidaan taloyhtiön niin halutessa jakaa monelle vuodelle, jolloin kokonaiskustannuksia voidaan jaksottaa pidemmälle ajanjaksolle.

Hybridiremontissa talon rakenteita ja kunnossa olevia kylpyhuoneita ei tarvitse purkaa.

Molemmissa remonttivaihtoehdoissa kaikki tai vain osa kylpyhuoneista voidaan saneerata, jos niin halutaan. Eli viemäreiden sukittaminen ei millään muotoa estä kylpyhuoneiden uusimista ja sitä kautta asuntojen tason nostoa. Myös lattiakaivon paikan muuttaminen onnistuu hybridi-remontissa vaivatta.

Eli hybridiremontissa saadaan teknisesti täysin sama lopputulos kuin perinteisessä remontissakin mutta hybridiremontti on huomattavasti nopeampi, siistimpi, asukkaille vaivattomampi ja kustannuksiltaan noin 30-50% edullisempi kuin perinteinen remontti. Tästä syystä hybridi-remonttien suosio kasvaa koko ajan. Lue lisää hybdiremontin eduista!

Sukitusvalvonnan kautta hoituu hybridiremontin ensimmäinen askel eli viemäreiden sukittamisen suunnittelu, urakoitsijoiden kilpailutus sekä itse sukitustyön valvonta.

Hintaesimerkkejä eri remonteista:

  • viemäreiden sukitus n. 75 – 125 e/m2
  • vesiputkien uusiminen pintavetona n. 150 e/m2
  • sähköjen uusinta n. 100 e/m2
  • kylpyhuoneiden saneeraus n. 200 e/m2

Hybridiremontti on huomattavasti nopeampi, siistimpi, asukkaille vaivattomampi